St. Francis College Anthony J. Genovesi Center

In continuing to expand their campus, as well as provide amenities to the community, St. Francis constructed the New Genovesi Center, a multi- functional center. Built on top of their existing gymnasium, this 12,000 sf facility houses the Athletic Department offices, storage areas and an NCAA regulation gym.

In order to provide a column-free space, trusses were used, creating the logistical challenge of working over a subway tunnel, on a downtown Brooklyn street with heavy traffic. In addition to this new facility, work also included the renovation and upgrade of existing locker rooms in the cellar.

This work entailed the installation of the new toilet rooms, shower areas, locker rooms, as well as opening up a viewing gallery from the new locker rooms looking out onto the existing swimming pool.

Project Name: St. Francis College Anthony J. Genovesi Center
Project Location: Brooklyn, New York
Owner: St. Francis College
Project Type: Education
RCDolner Role: Construction Manager
Architect: Helpem Architects